Goede raad

Eldad Kisch

vrijdag 1 maart 2019

Weliswaar probeer ik me meestal verre te houden van politiek, maar dit zijn moeilijke tijden en goede raad is duur. Daarom dit voorstel aan Bibi Netanjahoe en de zijnen: het opwarmen van onze verschillende fronten moet geen probleem vormen – misschien nog het beste een actie richting Iran. Een klein incident kan al genoeg zijn, je hoeft niet echt op een oorlog aan te sturen.

Als Gantz of Mandelblit je het vuur te na aan de schenen legt, is bij een welgekozen raket op een belangrijk doel vast genoeg sprake van 'oorlogsdreiging' om de verkiezingen uit te stellen tot een latere datum, zodat we de zaken naar genoegen kunnen organiseren. We beloven dat de kiezers tijdig zullen inzien dat er maar één is die ons kan redden. Ik verwacht wel een minimaal quid pro quo – een ambassadeurspost in Nederland of anders bij de Verenigde Naties. (Met excuses aan mijn vriend Salomon Bouman, maar ik was eerst!)

En nu ik toch zo mooi bezig ben – de nieuwe partij van Gantz en Lapid doet me erg denken aan de partij Dash in het verleden, die werd beschouwd als een supermarkt of grabbelton. Die hebben ook geen stand gehouden, maar het was tenminste een fris geluid. En ik wens ze alle succes om ons te bevrijden van de huidige ellende!

8 + 3 = ?

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.