Sick

Eldad Kisch

vrijdag 24 maart 2023

Hoe wij worden voorgelogen in de nieuwsberichten en hoe het nieuws wordt verdraaid! Een voorbeeld: enkele dagen geleden kwam een infiltrant vanuit Libanon met een buitengewone sterke springlading de grens over. Niemand had hem gezien of tegengehouden! Een duidelijk falen van de controlerende autoriteiten aan de grens.

Uiteindelijk blies de infiltrant zijn zaakje op ergens op de open weg en er viel gelukkig maar één dode. De dader werd kort daarna gepakt en doodgeschoten. Sorry, ik gebruikte niet het passende jargon: geneutraliseerd. Tot zover is alles heel gewoon.

De verslaggever noemde deze gebeurtenis een succes voor onze geheime dienst! Hoe zat dat in zijn misvormde brein? In plaats van zijn springlading volgens plan tot ontploffing te brengen in het centrum van de stad, en tientallen doden op zijn conto te krijgen, had onze geheime dienst hem tijdig “zó in het nauw gedreven” dat hij de ontploffing voortijdig tot stand had moeten brengen, op een eenzame plaats! En maar één dode had geproduceerd. In het Engels noemen wij dit sick! Na enkele dagen kon men natuurlijk niet anders dan toegeven dat dit een ernstig falen was van de grensbewaking en de geheime dienst.

Onze president Herzog is een lieve en naïeve man. Hij spreekt in zijn plannen zo aardig over de coalitie en de oppositie als “broeders” in dit ernstige schisma binnen onze bevolking. Ik voel me absoluut geen broeder van de heren Ben-Gvir en Smotrich. Het liefst zou ik niets met deze ideologische doordrijvers en extremisten te maken hebben. En dan laten ze ons ook nog vroeg en laat horen dat er geen vooruitgang wordt geboekt in eventuele onderhandelingen over een vergelijk omdat de oppositie weigert te praten, terwijl het natuurlijk de dictatoriale fascisten zijn die geen millimeter wijken van hun desastreuze plannen. En maar doordraaien in de Knesset met hun ongure wetten.

Dat lijkt een beetje op de bulldozer-politiek die wij al jaren hanteren op de bezette Westelijke Jordaanoever; straks valt er niets meer 'terug te geven'.

De rol van Netanjahoe in dit alles is duidelijk; als die rechtszaken zo lang mogelijk kunnen worden uitgesteld, is hij tevreden. Wij doen er niet toe.

8 + 3 = ?
Thanks for speaking up and not using euphemisms to cover the truth. Netanjahoe is as dangerous as ever with his new bed- coalition partners. Time to speak up and support our brothers and sisters demonstrating throughout Israel.
Niet te geloven, wat een ophitsend artikel! “Dictatoriale fascisten” de democratisch gekozen regering te noemen, daar draait mijn maag zich van om! Je hebt geen idee wat het is onder een echte fascistische dictatuur te leven. Ruben Reisenstadt
Waar zal dit toe leiden? Een burgeroorlog!
Niets geleerd van de democratisch gekozen dictatuur in Duitsland van 1933!

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.