De elleboogstoot

Eldad Kisch

vrijdag 23 oktober 2020

Dit is de nieuwe groet in deze besmettelijke tijden: de elleboogstoot. Is het jullie bij officiële begroetingen op het nieuws ook opgevallen hoe besmuikt de mensen daar dan bij kijken? En dat is zo over de hele wereld. We zijn er kennelijk nog niet aan gewend.

Nu we het toch over corona hebben – ik had al eens eerder kort gemeld hoe preventief en heilzaam alcohol tegen virussen werkt. Nu wat uitgebreider, zeker nu ik net hoorde dat Nederland de verkoop van alcoholische dranken gaat beperken in de avonduren; heel onverstandig. Ik publiceer dit dan toch maar, hoewel mijn eigen ervaring over het nut van alcohol juist op de huis-tuin-en-keuken griep van toepassing is. Hopelijk kost deze propaganda me niet mijn goede naam.

Alcohol is tegenwoordig het universele middel tegen Covid-19. In elke winkel kun je je handen met alcohol schoonmaken. Maar dat is helemaal niet de juiste toepassing van alcohol! Alcohol moet geconsumeerd worden. Hoe meer hoe beter. Het gaat om de alcoholspiegel in het bloed. En die moet goed worden bijgehouden.

De winkeliers zouden eigenlijk ongelimiteerd borrels klaar moeten hebben voor hun klanten. Bij aankomst en vertrek.

Ik deed over alcohol en coronapreventie onderzoek op Google. Daar gaat het allemaal over alcoholgel en handen wassen, maar daar heeft een liefhebber niets aan. Veel vrome praatjes hoe slecht alcohol is voor de mensheid. Dat heb ik echt al vaker gehoord. Enkele bronnen, niet geheel betrouwbaar, deden mij goed, want die steunden mijn vooroordeel. Ze kwamen wel uit obscure publicaties die ik verder niet zou willen aanhalen om mijn wetenschappelijke standing niet te schaden.

Mijn eigen ervaring is positief, maar daar kun je geen medisch artikel mee gepubliceerd krijgen. Mijn voortdurende vrijwaring van het coronavirus is in elk geval niet het gevolg van de verwarrende maatregelen van onze regeerders. Het is zeker verstandig niet te vaak naar sjoel te gaan in deze vrome tijden. Thuis bidden is even effectief.

Hoe het ook zij met de officiële standpunten in deze belangrijke materie, de drankwinkels doen overal ter wereld prima zaken.

Ook wordt er opvallend veel meer gepuzzeld.

7 + 4 = ?

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.