Ra'ad Moessa

Eldad Kisch

vrijdag 28 november 2014

Er gebeurt natuurlijk van alles en nog wat in Israël. We mogen zo langzamerhand wel spreken van een intifada, tenminste in Jeruzalem. De regeringscoalitie kraakt in zijn voegen, maar daar laat ik anderen hun licht over schijnen.

Wat mij nu het meest interesseert, is hoe het zit met de eenzame Palestijnse hongerstaker. Bij navraag bij PHR (Physicians for Human Rights) blijkt dat Ra'ad Moessa zijn hongerstaking heeft beëindigd en, na een paar dagen nog in het ziekenhuis voorzichtig met voeding te zijn begonnen, weer terug is vervoerd naar de gevangenis. Dit alles nadat hem beloofd is dat zijn administratieve hechtenis in de loop van december zal worden opgeheven.

Ik herinner de lezer eraan dat zo'n belofte al eerder was gemaakt en dat Ra'ad er op die grond in had toegestemd om zijn vorige hongerstaking af te breken. Dat is toen niet nagekomen. De autoriteiten houden altijd een slag om de arm door in hoger beroep te gaan, en dan kunnen alle toezeggingen ongedaan gemaakt worden.

Deze hele episode is totaal uit het nieuws gehouden. Ik heb wel bewondering voor deze man, en voor zijn enorme wilskracht.

Reageren op dit item is niet meer mogelijk.

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013