Oud worden

Eldad Kisch

vrijdag 1 april 2022

Ik begrijp niets van het oud worden. Vroeger had ik door mijn werk een overvolle agenda, kinderen thuis, en ik hield ook de tuin nog bij.

Nu heb ik nauwelijks verplichtingen meer, eigenlijk de hele week vrij. Ik kijk praktisch niet meer naar het nieuws op de tv, want de onderwerpen zijn tegenwoordig elke avond hetzelfde: Oekraïne en corona. Zelfs de gebruikelijke serie verkeersongevallen, moorden en verkrachtingen worden identiek.

Het hoogtepunt van het nieuws is voor mij het weerbericht op het eind, en daar wacht ik vol spanning op, of het inderdaad een halve graad warmer of kouder wordt, en vooral of het nog een beetje regent, want dan hoef ik de tuin niet te bevloeien van mijn dure waterrekening. En dan ga ik naar bed.

Maar het onkruid in de tuin groeit me boven het hoofd; ik houd het niet meer bij. Groeit het zoveel harder dan vroeger?

De jaarlijkse test van mijn auto deed ik altijd zelf zo'n beetje 'nebenbei', nu is dat een weekvullende bezigheid. Vooral omdat betaling via internet tijdelijk onmogelijk was omdat onze regeringssite was gehackt door Iran. Dat gedonder met het internet hadden we vroeger ook niet – dan liep ik gewoon naar het postkantoor.

Zo ziet u wat ik bedoel als ik het niet meer begrijp, en ik ben nog niet eens merkbaar dement.

8 + 3 = ?
Ik had het mis met het vervelende nieuws. Net deze column ingstuurd, of er begon een golf van terreur, 'Nooit 'beschrien'!
Mijn hemel!
Ik heb hetzelfde probleem. Heel herkenbaar.
Ik vind het wel grappig, Ik ben ook met pensioen en heb het nog nooit zo druk gehad. En dan ben ik digitaal handig, handig , ik was vroeger een ICTer. Maar ik volg wel twee cursussen tegelijk en ben ook nog mantelzorger voor een oude tante. En koffie en theedrinken doe je langer over als je het samen doet

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.