Fake news

Eldad Kisch

vrijdag 20 oktober 2023

Als ik mijn computer aanzet, krijg ik meestal enkele nieuwsberichten te zien. Op zondag was een daarvan dat Lieberman was toegetreden tot de regering van Netanjahoe, met een foto van de twee heren, ieder apart, glimlachend, maar zonder handdruk.

Ik was een beetje verbaasd, want Lieberman had uit en te na verklaard dat hij geen zitting zou nemen in die zieke troep. Maar je kunt natuurlijk alles verwachten van onze politici, als de prijs maar juist is. Toen ik echter een paar minuten later dit onverwachte bericht aan mijn echtgenote wilde tonen, was het nergens meer te vinden. Het bleek ook onjuist – fake news, tenminste voor nu.

Soms is er echt amusement te vinden in de krant. Op 15 oktober verscheen er een artikel van de hand van Iris Leal in Haaretz – de enige leesbare krant in Israël – over Sarah Netanjahoe: hoe zij haar onverkwikkelijke vinger in alle politieke pap heeft, mensen benoemt en afzet; niets minder dan een karakterschets van een onmogelijk mens. Ik had een vertaling ervan meteen aangeboden aan de Crescas-redactie, maar weet nog niet of het aanbod wordt geaccepteerd.

Daarnaast was er een nieuwsbericht dat de voltallige familie Netanjahoe de zittingen van het oorlogskabinet bijwoont. Dat wil ik best geloven.

Je kunt bij mij een exemplaar van het genoemde artikel opvragen, met opgaaf van mail-adres. Succes verzekerd.

Reageren op dit item is niet meer mogelijk.
Beste Eldad Kisch, Dank voor uw column, ook nu of juist nu een licht in de duisternis En ik lees graag het stuk uit Haeretz [email protected] Met vriendelijke groet, Timna van Dam
Beste Eldat, Graag ontvang ik het artikel , Groet en sterkte Channa Bros
Graag een exemplaar v.h. artikel
Je kunt bij mij een exemplaar van het genoemde artikel opvragen, met opgaaf van mail-adres, Ik ben geïnteresseerd. [email protected], Sjabbat Sjalom (be sjeked?)
Graag.
het "mooiste " fake news kan je krijgen als je in Israel channel 14 TV bekijkt !
Beste lezers, zonder opgave van email kan ik niets sturen: Chana Bros, Cohen, Johan de Graaaf. het artikel is veel te lang voor een reactie op Crescas!
Een volkomen ingestorte David Grossman vertelde in een interview zondag direct na de slachtpartij door Hamas in het programma Buitenhof al, dat Israël geregeerd werd door een driekoppig gezin. IGraag ontvang ik het artikel uit Haaretz. Mijn mailadres is bekend bij Crescas.
Een volkomen ingestorte David Grossman vertelde in een interview zondag direct na de slachtpartij door Hamas in het programma Buitenhof al, dat Israël geregeerd werd door een driekoppig gezin. IGraag ontvang ik het artikel uit Haaretz. Mijn mailadres is bekend bij Crescas.

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013