Onrustzaaiers

Eldad Kisch

vrijdag 8 juli 2016

Eindelijk leek het of de onrust om de Maror-gelden nu definitief ter ruste was gedragen. Tenslotte hebben we een degelijk rapport hierover binnengekregen van een welbekend Nederlands accountantskantoor, Ernest & Young, die weliswaar een geheim rapport geschreven hebben, maar als je schriftelijk belooft het niet te lezen, kun je het op aanvraag zo per kerende post ontvangen. Het persbericht dat een korte samenvatting van dit rapport inhoudt, maakt ons duidelijk dat er niets aan de hand is. Dit heeft veel geld gekost en het moet maar eens uit zijn, aldus het besluit van de Nederlandse vroede vaderen.

In Israël is ook al eerder veel geld uitgegeven voor een rapport van het accountantskantoor Dekel, dat na wat passen en meten ook tot de conclusie kwam dat er niets aan de hand is - een resultaat dat gretig werd aanvaard door de opdrachtgevers van toen.

Zodoende kunnen we dus de Maror-zaak nu achter ons laten en rustig slapen.
Welke zin heeft het dat nu weer onrustzaaiers een nieuw onderzoek beginnen? Weliswaar alleen in Israël, maar toch. Dit feit hadden we geheim moeten houden volgens de uitvoerders van dit plan, want al die onrust is niet goed voor ons; tenminste ik mocht dit niet bekend maken in het forum. Dat was eens te meer bevreemdend, want al dit materiaal was als eerste aangeboden aan De Limburger / Limburgs Dagblad, een blad dat waarschijnlijk niet gretig door grote aantallen in de Nederlands Joodse gemeenschap wordt gelezen. En ondanks alle moeite om het stil te houden, is het toch alom bekend geworden.

Is zo'n nieuw onderzoek nu echt nodig? Nieuwe bezems aan het werk? Weer wordt publiek geld verkwist dat veel beter besteed had kunnen worden aan het lenigen van de noden van nooddruftige Sjoa-overlevenden.

Reageren op dit item is niet meer mogelijk.
Uw artikel is geweldig. Dit zou u moeten sturen naar de IOH opdat zij het verspreiden kunnen. De onbewezen beschuldigingen en discussies zijn beneden niveau. Shabbat shalom Hatty
Niet zoals Harry Nihom, meen ik een flinke dosis sarcasme in Eldad's artikel te bespeuren. Laat de aap nu maar eens uit de mouw komen. Waarom bv. al die geheimdoenerij met bv. een accountantsrapport van E&Y? Het is hier nu hoog zomer in Israel, dus laat de zon maar eens flink op alle gesuggereerde, duistere practijken schijnen, als die er al waren.

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013