Pollard vs Vanunu

Eldad Kisch

vrijdag 16 juni 2017

Wij hebben de mond vol hoe lelijk de Amerikaanse justitie de spion Jonathan Pollard behandelt. Al die beperkingen die hem nog steeds worden opgelegd, en dat nadat hij zijn straf heeft uitgezeten. Schande!

Maar hebben wij niet onze eigen spion Mordechai Vanunu, wiens vrijheid onder soortgelijke omstandigheden is ingeperkt?

8 + 2 = ?
En de , weet ik veel hoeveel arabieren in preventieve detentie,
"Denk ich an Vanunu in der Nacht...". En we wisten alleen waar hij gebleven was na die kidnap in Rome,doordat hij net nog voor de ogen van de pers zijn naam aan de binnenkant van de auto op het raam kon schrijven.Er daarna ... gruwelijk. Net zo erg als toen de Koerdische volksheld( terrorist in dit verband een geuzennaam) door Grieks verraad in Nairobi door de CIA weggesnaaid werd, en nooit meer van zijn Turkse eiland afkomt. Als hij tenminste niet alsnog de heringevoerde doodstraf toegediend krijgt.Een scherper oordeel over ISR past mij niet vanuit verradersland, Nederland.
Allemaal juist gezien. Die preventieve hechtenis wordt wel erg ruim gebruikt. Wat betreft Pollard vs. Vanunu, viel mijn nadruk niet zozeer op de kaping dan wel op de nasleep: wie zijn straf heeft uitgezeten krijgt nog een reeks beperkingen opgelegd. Die geheimen zullen vandaag de dag, na al die jaren, toch niet meer zo veel waard zijn? Wat is de bedoeling van 'verradersland, Nederland'?

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.