Lijfwacht

Eldad Kisch

vrijdag 17 december 2021

Altijd wat! Onze ‘koninklijke’ familie laat geen gelegenheid voorbij gaan om ons, het plebs, te tonen hoe uitverkoren zij zijn. Afgelopen maandag liep de periode van de speciale bescherming waar de premier en zijn naaste familie recht op heeft, ten einde. In plaats van dat rustig te laten passeren en geen slapende honden wakker te maken, protesteerde de familie met veel misbaar, op elke mogelijk manier. "Mijn vrouw en mijn kinderen zijn nu vogelvrij verklaard", "Uitnodiging tot moord", en andere kreten.

Mogen wij er fijntjes op wijzen dat diezelfde Netanjahoe, toen de nu dienstdoende premier Bennet, destijds minister van Defensie in de regering Netanjahoe, was afgetreden en de hem wettelijk toekomende bescherming nodig had, besloot: "Niet nodig, zonde van het geld" en Bennet door het leven liet gaan zonder een beschermende muur van 'gorilla's'.

Als Netanjahoe zo bezorgd is over de veiligheid van zijn vrouw (die dezer dagen in de Engelse editie van Haaretz onverbloemd “crazy” werd genoemd) en zijn kinderen, van wie er één aardt naar zijn onmogelijke moeder Sarah, dan kan hij die bescherming best nog een paar dagen zelf bekostigen. Hij is stinkend rijk en bekend gierig. Zelfs de Likoed was zonder meer bereid om nog een beetje bescherming uit de partijkas te bekostigen.

Het is trouwens verbazingwekkend hoe deze man er in slaagt om dagelijks op het nieuws te verschijnen. Er lopen natuurlijk processen tegen hem, waarbij er geen enkele zekerheid is dat daar ooit iets uit zal komen: uitstel en achterhoedegevechten. In zijn partij wordt hij nog steeds aangesproken als Mister Prime Minister. Ze kunnen zich niet neerleggen bij het noodlot van onder Bennet te staan. Zoiets als bij Trump die eigenlijk de Amerikaanse verkiezingen gewonnen zou hebben. Die laatste is óók een echte gentleman, zoals hij zich weet uit te drukken.

Prettige feestdagen

7 + 2 = ?

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.