Pyromaan

Eldad Kisch

vrijdag 14 mei 2021

Onze pyromaan sticht brand wanneer het hem uitkomt. Het is niet de eerste keer dat hij bij dit spel de zaken bijna laat overkoken, waarbij de Palestijnen natuurlijk het gelag betalen met doden. Het domme optreden van de politie bij de onlusten van de Arabische Israëli's is hierbij geen toeval. En dan met een vroom gezicht de route van de provocatieve en totaal overbodige vlaggenparade in Jeruzalem iets omleggen, zodat hij niet dwars door Palestijnse buurten trekt. Kijk mij toch eens verstandig optreden, zegt hij dan en publique.

Het doel van dit alles is het torpederen van de ‘Regering van Verandering’: Mansour kan daar, onder de ontstane situatie van strijd tussen Joden en Arabieren, niet met fatsoen aan meedoen, en alle onderhandelingen om tot overeenstemming te komen tussen de verschillende politieke meningen, die aardig vorderden, zijn voorlopig opgeschort. Niet dat ik erg gecharmeerd ben van die alternatieve regering die ons dan te wachten staat, maar tenminste zijn we dan even verlost van de ‘koninklijke familie’. Het oponthoud betekent weer een adempauze voor onze pathologische intrigant.

Het is duidelijk dat de Palestijnen actief meedoen met het opstuwen van de golven, dus het is makkelijk om te wijzen op de hoeveelheid raketten uit Gaza, en zo op eenvoudige wijze de werkelijke redenen van deze spanningen uit de weg te gaan, om de bezetting er liever helemáál niet bij te halen.

Meer op mijn gebied ligt het goede nieuws dat de patenten op de vaccins tegen corona mogelijk zullen worden vrijgegeven voor de armere landen, zodat die over betaalbare generieke vaccins kunnen beschikken. De farmaceutische giganten hebben hoe dan ook hun schaapjes al op het droge.

En dat het gezin van een beroemde Israëlische voetballer in Amsterdam-Zuid het slachtoffer werd van een brute beroving, werd breed uitgemeten op het nieuws hier. Misschien gaat hij terug naar het veilige Israël?

Kort nadat ik het voorgaande schreef, klonk dinsdag, om 9 uur ‘s avonds, het luchtalarm in Tel Aviv en de hele dichtbevolkte omgeving; meteen daarna vielen er raketten in die buurt. Ook in ons stadje Ramat Hasharon was er steeds weer alarm, en we konden in de verte doffe dreunen horen van inslagen. Wij hebben geen schuilkelder, dus we zaten eigenlijk gewoon voor de televisie. Er zijn publieke schuilkelders in de buurt, die meestal op slot zijn, en over straat rennen is ook weer zo’n gedoe. In Beth Juliana in Herzliya zaten de bewoners wel in de schuilkelders. Er werden in dit gebied enkele voltreffers gemeld met gewonden en doden, dus de escalatie is zeker reëel. Dit lijkt op oorlog, en ik benijd de bewoners van Gaza niet gezien de represailles die hen te wachten staan.

Reageren op dit item is niet meer mogelijk.
Eldad, ik deelde je briljante en terechte column zojuist op mijn Face Book pagina. Wat en wereld, wat een land! Sterkte en blijvende moed. Martin.
en daar zitten we dan weer in onze schuilkelders.... is er ook een manier om ons te beschermen tegen deze pyromaan Bibi ?

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013