Voor de vakantie

Eldad Kisch

vrijdag 12 juli 2013

De wereld is geen rustige planeet om te bewonen. Vooral in onze buurt is het moord en doodslag (soms wel erg dichtbij naar mijn gevoel). De vraag is of dat er niet gewoon bij hoort. Veel mensen hier vinden dat ze elkaar maar af moeten slachten. En het ingrijpen van de grote mogendheden heeft zich ook niet zo duidelijk bewezen in de laatste decennia. Het uitdragen door het Westen van de zegeningen van de democratie aan de barbaren is eigenlijk nergens gelukt. Zoiets als het kerstenen van de wilden door de eeuwen heen. Dat heeft ook niet veel rust gebracht in de wereld. Als ik zo om me heen kijk, dan hoeft niemand bij me aan te komen met een binationale staat. We klaren het al nauwelijks met al die Joden.

Ik ben me er terdege van bewust dat wij zonder een sterk leger hier niet lang ongestoord zullen kunnen wonen. Toch wordt datzelfde leger ook ingezet voor belachelijke taken. Zo moesten soldaten kortgeleden een chemische veld-wc met overmacht verwijderen omdat de betreffende Arabieren geen vergunning hadden aangevraagd.

We houden ons op politiek gebied ook met de meest pietluttige dingen bezig. Het optreden van een onschuldig Palestijns poppentheater in Oost-Jeruzalem werd door de Minister van Interne Veiligheid op het laatste moment verboden, niet omdat de kinderen werden opgeruid door Jan Klaassen om stenen te gooien naar onze soldaten, maar omdat er geld was gedoneerd voor deze voorstelling door de Palestijnse Autoriteit. Kom nou. Draagt dat echt bij tot onze vreedzame coëxistentie?

Ik kreeg een wonderlijke speech toegestuurd van ene Simon Deng, die hij had gehouden in 2011 op de Durban Conference in New York. Simon Deng komt uit Zuid-Soedan (twee jaar geleden afgescheiden van het noordelijke Soedan). Hij was als klein jongetje als slaaf verkocht en uiteindelijk vrij gekomen. In zijn lezing geeft hij er hoog over op hoe weinig racistisch Israël eigenlijk is. Tja, onthoofden doen we niet meer en afgesneden geslachtsdelen van je vijand in hun mond stoppen, is in Israël ook niet meer gebruikelijk, maar om ons voor te stellen als niet-racistisch? Meneer Deng is werkelijk verguld met ons. Kennelijk is alles relatief.
Zoals jullie weten ben ik ook actief bij onze migranten. Ik had de eer een lezing te geven voor een geheel zwart gehoor. Absoluut een belevenis. Maar geen racisme hier? Laat me niet lachen.

En ten slotte als bonus voor de vakantie: ons medische hoekje. Al jarenlang neem ik pillen voor te hoog cholesterol. Uit pure intuïtie, en wetend dat de geneesmiddelen - statinen - die we daarvoor gebruiken een lange levensduur in ons lichaam hebben, besloot ik om de aanbevolen dosis niet elke dag, maar om de dag in te nemen. Het werkt ook op die manier prima. En nu het bewijs van mijn diepe inzicht: het American Journal of Medicine kwam kortgeleden met een artikel dat precies hetzelfde propageert! En half geld, én minder gif in je lijf! En dat van een dokter!
Meteen doen.

Prettige vakantie allemaal.

Reageren op dit item is niet meer mogelijk.
Wat ben ik blij met uw advies over de statines. Ik heb heel veel last van de bijwerkingen.3215
na een maand wel even checken of dit plan voor u zo goed werkt als bij mij. Eldad Kisch

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013