Politie

Eldad Kisch

vrijdag 16 april 2021

Ik heb het even druk met mijn belastingen. Weliswaar heb ik een dure accountant die zogenaamd al het werk doet, maar ik moet wel eerst zelf al het nodige materiaal verzamelen. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Je kunt tegenwoordig niet gewoon een mailtje sturen naar je bank en pensioenfonds met een beleefd verzoek om de bewuste paperassen thuisgestuurd te krijgen, nee, het gaat allemaal via de moderne site, met codes die ik niet kan vinden. Over die codes heb ik al eerder geklaagd. Laat de gekke hackers maar kijken naar mijn belastingopgave, of naar de boeken die ik per internet bestel. Ik gebruik voor al dat onbelangrijke gedoe dezelfde code – dacht ik slim te zijn. Maar nee, dan moet ik de code na een half jaar wijzigen, en dan voeg ik een 1 toe, en zo raak je gauw de kluts kwijt, want die veranderingen lopen niet synchroon. Wat een gedoe.

Ondertussen gaat het hier goed met de misdadigheid, vooral onder de Arabische burgers. De meeste misdaden aldaar worden niet opgelost, en de politie heeft het ook veel te druk met het uit elkaar slaan van demonstraties tegen Netanjahoe. Meest recent is nog een links Knesset-lid verrot geslagen. Het excuus was dat ze niet wisten dat hij een parlementslid was, want bij een gewone demonstrerende burger mag al het geweld ongestraft worden uitgeoefend.

De demonstraties tegen Netanjahoe beginnen weer, maar ik zie daar nu het nut niet van in, nadat we zo lang ons best hebben gedaan om hem kwijt te raken. En de wil van het volk is toch niet duidelijk genoeg gebleken om daar iets nuttigs mee te doen.

Inzake de misdadigheid bij de Arabieren denk ik dat de politiemacht in onze Arabische gebieden niet voldoende lokaal geïntegreerd is om het vertrouwen van de burgerij te verkrijgen, met alle negatieve gevolgen van dien. Er zijn ook veel illegale wapens in die kringen.

De walmen uit de politieke beerput geven ons weinig vreugde, en de vijfde verkiezingsronde zal de zaken ook niet duidelijker maken. De enige troost is dat het normale sociale leven weer een beetje op gang komt, net voor de Onafhankelijkheidsviering. We missen de bioscoop nog, en natuurlijk het reizen buiten het land.

Reageren op dit item is niet meer mogelijk.

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013