KNVB

Salomon Bouman

vrijdag 17 april 2015

Ik zou graag willen weten of Hillary Clinton in haar nieuwe rol van Democratische presidentskandidaat Barack Obama’s toenaderingspolitiek tot Iran nog steunt, nu het zo’n heikel onderwerp is in het Amerikaanse politieke debat. Ik weet zeker dat de Republikeinse presidentskandidaat, wie het ook mag zijn, haar over Iran het vuur aan de schenen zal leggen. Ze moet ‘ja’ of ‘nee’ zeggen of er omheen draaien. Als ze ‘ja’ zegt, loopt ze het risico in de staten met een betrekkelijk grote Joodse bevolking Joodse stemmen te verliezen die doorgaans voor de Democraten stemmen, maar nu bang zijn dat president Obama Iran er op de wat langere duur met de atoombom van door laat gaan. Als ze ‘nee’ zegt, komt ze in conflict met de Democratische president Obama die haar in de eerste termijn van zijn presidentschap tot minister van buitenlandse zaken aanstelde.

In dat geval is Hillary op slag de lieveling van premier Benjamin Netanjahoe die er dag in dag uit op blijft hameren dat Obama met zijn kijk op Iran Israël in gevaar brengt. (Een Amerikaans-Joodse miljardair, Saban, heeft tegen de Israëlische TV onthuld al 130 miljoen dollar in de verkiezingskas van Hillary te hebben gestort. En hij weet ook waar zij ten opzichte van Iran staat, maar dat wil hij niet zeggen. Dat is geheim). Waarachtig, Hillary komt voor een Salomons oordeel te staan. Misschien weet haar echtgenoot, ex-president Bill Clinton raad. Hij draait zijn hand niet om voor een leugen. “Ik had nooit seksuele betrekkingen met die vrouw,” zei hij. We weten beter nu. Monica Lewinsky, de Joodse stagiaire in het Witte Huis, die verliefd werd op Bill, zwijgt niet meer over haar relatie met de president. Hillary moet zo kwaad zijn geweest over de ontrouw van haar man, dat ze hem volgens een recente publicatie in het echtelijke bed tot bloedens toe heeft geslagen. Zand er over. Bill verlangt zelfs als aanhangsel van Hillary naar de privileges van het Witte Huis.

Een voorspelling? Ik denk dat Hillary het gaat maken en de eerste vrouwelijke president van de VS wordt en daardoor de machtigste vrouw op onze aardbol. Iran of niet, Hillary heeft diepe gevoelens voor Israël, zeker als het gaat om Israëls veiligheid. Maar ja … ze heeft ook emoties voor de Palestijnen. Die kus met Suha Arafat in Ramallah ben ik niet vergeten. Die word ongetwijfeld tijdens de harde verkiezingsstrijd door de Republikeinse kandidaat uit de mottenballen gehaald. Het wordt spannend en emotioneel in Amerika!

Wist u dat de lievelingen van het kalifaat, ISIS, homo’s vlieglessen geven? Zonder vleugels natuurlijk. Homo’s die in handen van ISIS vallen worden van hoge gebouwen gegooid. Ik heb video’s van die verderfelijke misdaad gezien. Afshin Ellian, rechtsgeleerde in Leiden en publicist, heeft naar aanleiding van uitspraken van de lieflijk uitziende radicale moslim Shabir Burhani een rechtszaak tegen hem aangespannen omdat hij het echt geen grapje vindt dat deze Moslim gedachten daaromtrent van zijn tong heeft laten rollen. Deze jonge Moslim kreeg nationale bekendheid doordat de Rabo hem wegen terroristische opruiing niet meer als klant wilde hebben. Er ging een streep door zijn rekening. TV-Pauw nodigde hem aan zijn tafel uit waar de goedzak nog eens kon vertellen dat homo’s kunnen vliegen. Grapje!

Nog minder grappig is de volgende leus die supporters van FC-Utrecht tijdens een wedstrijd tegen Ajax scandeerden: ‘Me vader zat bij de commando’s, me moeder zat bij de SS, en samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best’. Dat kan geen grap zijn. Dat is misselijk makend antisemitisme. Ik raad de KNVB aan FC-Utrecht aan de kant te zetten, gewoon uit de competitie donderen. Zonder pardon. En snel. Een zaak voor CIDI om er bovenop te zitten.

Reageren op dit item is niet meer mogelijk.
Geheel mee eens

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Columns 0000