Trump

Salomon Bouman

vrijdag 17 juni 2016

De terroristische aanslag in Orlando heeft twee politieke winnaars en minstens 49 verliezers: de doden.

Mijn Israëlische ervaring leert me dat Islamitische terreur rechts-nationalisme, gemengd met racisme, in de kaart speelt. Telkens weer als bijvoorbeeld de socialist Shimon Peres, aan het hoofd van de Arbeiderspartij, volgens opiniepeilingen op winst stond, vervaagde deze bij een Palestijnse terroristische aanslag. Vraag het maar aan premier Benjamin Netanjahoe. Hij is de grote winnaar van de Palestijnse terreur.

Ik kan me voorstellen dat de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton zich een beetje Peres voelde toen het verschrikkelijke nieuws van de aanslag in Orlando haar bereikte. Ook zij weet uit ervaring dat terreur overal, ook in de Verenigde Staten, rechtse anti-islamitische retoriek aanmoedigt. De winnaar van het bloedbad in Orlando is naar mijn inzicht de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump! Dat bloedbad gaat de Amerikaanse verkiezingscampagne overheersen en geeft Trump nog meer ruimte zijn anti-moslim retoriek aan de man te brengen. Ik heb zijn vulgaire tv-optreden gezien na de indrukwekkende rede van Hillary, kort na de ramp in Orlando. Hoe kan een lady, want dat is zij, tegen zo’n demagoog op?

Als het om politieke finesse gaat, is Netanjahoe vergeleken bij Trump een heer, hoewel de premier van het Joodse land niet van demagogie is gespeend.
In Orlando is Trump een paar stappen dichterbij de stoel in het Witte Huis gekomen.
Als hij zo’n bezeten moslimhater blijft, kunnen de zionistische nationalisten in Israël in hun handen wrijven. Waar zou hij de moed vandaan kunnen halen Israël aan de Palestijnen over te leveren? Mijn conclusie: hoe dichter Trump het Witte Huis nadert, hoe langer de bezetting zal duren.

8 + 1 = ?
Ben erg benieuwd wat de 37 jaar in Israel hebben gewoonde hr.Bouwman bedoelt met "bezetting" En waar houdt hij zich eigenlijk mee bezig. 37 jaar in Israel gewoond, dik zijn brood verdiend en ons eigen Joodse land toen verlaten Sh.Sh. Harry N
Hillary is geen lady maar iemand die de eerste vrouwelijke president van de VS wil worden. Met haar eerzucht en gesteund door haar man zie ik niet in waarom zij een belangrijke rol op het wereldtoneel zal gaan spelen. Hun visie is macht en daar kunnen de meesten niet mee omgaan. Ook zij hebben een besmet verleden dus.........weer vier verloren jaren.

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Columns 0000

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.