Geen vrede

Salomon Bouman

vrijdag 11 april 2014

Ik heb me vergist. Ik had premier Benjamin Netanjahoe niet moeten geloven dat hij voor een kleine Palestijnse staat naast Israël is. Ik ben er ingetuind. Ik niet alleen. Ook de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry en de Palestijn Mahmoed Abbas. Geen doorbraak. Geen vrede. Netanjahoe heeft zijn nek niet voor de toekomst van zijn land uitgestoken.

Als u in een horizon gelooft, dan kan ik u vertellen dat een Palestijns staatje net zoals de zon aan de horizon ondergaat. Israël komt niet los van de Palestijnen. Israël blijft op het drijfzand van het conflict dobberen. Bondiger kan ik het in deze korte column niet samenvatten.

8 + 2 = ?
Beste Salomon, je had het wellicht ook vanuit het andere perspectief kunnen schrijven, in de trant van: wie geloofde dat Mahmoed Abbas ooit werkelijk verandert is van de financier/holocaust ontkenner van München tot staatsman, heeft zich vergist, hij kon en wilde bij de onderhandelingen met Israel deze niet erkennen als Joodse staat maar het ging hem er om palestijns-arabische moordenaars van burgers in alle leeftijden vrij te krijgen en tegen alle eerdere verdragen in erkenning als Palestina via de UN af te dwingen. Chag Sameach.
Het was toch Abbas die met het vrijlaten van massamoordenaars gelokt moest worden om zelfs maar over een Palestijnse staat te komen praten?

Columns 2024

Columns 2023

Columns 2022

Columns 2021

Columns 2020

Columns 2019

Columns 2018

Columns 2017

Columns 2016

Columns 2015

Columns 2014

Columns 2013

Columns 2012

Columns 2011

Columns 0000

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.