Between Worlds

Drie vrouwen leren belangrijke lessen over geloof, hoop, begrip, acceptatie, vooroordelen en angst voor het onbekende.

Gepubliceerd op: 16 december 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De avondlockdown is weer met minimaal een maand verlengd en dus hebben we nog meer tijd om mooie films en series te kijken. Het streamingplatform IZZY is een mooie aanvulling op onlinediensten als Netflix, Amazon, Apple TV + en Videoland. IZZY biedt namelijk meer dan 500 uur aan Israëlische films, tv-shows en documentaires. Elke maand worden er bovendien nieuwe titels toegevoegd.

Deze week willen we graag de film Between Worlds onder de aandacht brengen. Hierin volgen we Bina (gespeeld door Maya Gasner), een 46-jarige orthodox-Joodse vrouw uit Jeruzalem. Wanneer zij hoort dat haar zoon Oliel zwaargewond is geraakt bij een steekpartij, gaat ze in paniek naar het ziekenhuis. Ze heeft haar zoon al enige jaren niet meer gezien: hij werd seculier en verbrak al het contact met zijn familie. Terwijl zij in het ziekenhuis wacht op haar man Meïr en haar dochter Ester, ontmoet Bina de Arabische twintiger Amal (gespeeld door Maria Zreik). De twee vrouwen krijgen al snel een band. Deze ontmoeting lijkt geheel toevallig, maar Bina weet niet dat Amal in werkelijkheid een geheim voor haar verbergt. Terwijl Bina, Meïr en Ester wachten totdat Oliel uit zijn coma ontwaakt leren ze belangrijke lessen over geloof, hoop, begrip, acceptatie, vooroordelen en angst voor het onbekende.

Regisseur Miya Hatav groeide op in een religieus Joodse familie in Israël. In haar puberteit viel ze van haar geloof omdat ze zich volledig wilde richten op kunst. Ze begon haar carrière als danseres en choreograaf, maar stapte later over op film. Between Worlds is haar (deels autobiografische) speelfilmdebuut.


Een abonnement voor IZZY Stream Israel kost €8,80 per maand. Tip: met een Chromecastapparaatje en/of Apple TV kun je de films vanaf je laptop of tablet naar je eigen televisie streamen!

Type:
film
Wie:
IZZY Stream Israel
Waar:
online
Wanneer:
dinsdag 14 december 2021
Tijd:
altijd online

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.