Grot nr. 4 bij Qumran

De Dode Zeerollen - introductie

Met Emeritus hoogleraar Emanuel Tov

Loading...
Altijd online-cursussen vallen onder het vaste online aanbod van Crescas.
Deze cursus volg je online in eigen tempo op een tijdstip dat jou uitkomt
Kosten
€ 4,50

Ze houden ons al decennialang bezig: de Dode Zeerollen. Maar wat maakt ze eigenlijk zo belangrijk? Het antwoord is eigenlijk simpel: ze bleken van enorm belang te zijn voor veel – en verschillende – onderzoeksgebieden. Bijbelstudie, taal, religie en gebed, maatschappij, geschiedenis, filosofie en ga zo maar door. Deze lezing is een introductie tot de vraag wat zijn de Dode Zeerollen, waar zijn ze gevonden en wat is hun betekenis.

Emanuel Tov (1941) is emeritus hoogleraar Bijbelwetenschappen aan de Hebreeuwse Universiteit, Jeruzalem. In 1974 promoveerde hij aan die Universiteit met een doctoraal scriptie over de Griekse vertaling van het boek Jeremia. Hij heeft verder gestudeerd aan de Universiteiten van Harvard en Oxford. Hij heeft veel publicaties op zijn naam over de tekstkritiek van Tenach, onder meer twee handboeken, Textual Criticism of the Hebrew Bible (3de editie; Minneapolis: Fortress, 2012) en The Text-Critical Use of the Septuagint in Biblical Research (3de editie; Winona Lake, IN: Eisenbrauns, 2015). Hij was bij verschillende onderzoekprojecten betrokken, onder meer was hij de hoofd-redacteur van het Dode Zeerollen publicatie project gedurende de jaren 1990–2009.

Deze cursus kun je starten nadat de betaling is afgerond. De cursus staat klaar in je account en je kunt op elk gewenst tijdstip zo vaak je wilt naar de cursus gaan.

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.