Film: The Longest Night

Gepubliceerd op: 29 februari 2024

Op de avond van 7 april 1980 dringen Palestijnse terroristen vanuit Libanon de noordelijke kibboets Misgav Am binnen, met het doel Israëlische burgers te ontvoeren. De film The Longest Night (HaLayla Hazé) vertelt het indringende verhaal van de gebeurtenissen.

Op de avond van de aanval zijn de meeste inwoners naar een concert. De kibboets is grotendeels verlaten. Daarom richten de terroristen zich op het kinderhuis, waar de jongste kibboetsbewoners liggen te slapen met enkele begeleiders. Een gijzeling volgt, die de hele nacht zal duren.

The Longest Night (2020) is geregisseerd door Nadav Schirman. Na afloop van de film geeft Sarit Zehavi (luitenant kolonel Res.) een lezing over de huidige dreiging aan de noordgrens van Israël. Zehavi is de oprichter van het Alma Research & Education Center. Zij heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de militaire inlichtingensector; zij is dé expert bij uitstek op dit gebied.

De film wordt vertoond op initiatief van het CIDI en is te zien in debatcentrum De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam.
Zondagmiddag 17 maart van 14.00 tot 17.00 uur.
De toegang bedraagt 10 euro. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan via email: [email protected] onder vermelding van je naam én de namen van je eventuele gasten.

Beeld: Filmposter The Longest Night

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.