Oy Vey organiseert Joods filmfestival

Gepubliceerd op: 18 april 2024

De Joodse beweging Oy Vey organiseert van 2 tot en met 5 mei een filmfestival met een selectie van de mooiste Joodse films.

Met het thema Grenzeloos: Verhalen uit de diaspora stelt Oy Vey Film de diasporische aard van de Joodse cultuur centraal en biedt ze een doorkijkje in het hedendaagse, levende Joods-zijn. Op deze allereerste editie van het filmfestival Oy Vey Film zijn ook de echte klassiekers te zien, en korte films die de aandacht verdienen.

Op het programma staan onder meer speelfilms zoals My Polish Honeymoon (Elise Otzenberger, 2019), documentaires zoals The Last Ecstatic Days (Scott Kirschenbaum, 2023), en prijswinnende animaties zoals La Traversée (Florence Miailhe, 2021).

De films verkennen thema’s als het markeren van de levenscyclus, vreugde en verdriet, het leven als culturele en religieuze minderheid, maar ook de impact van de Jodenvervolging. Verder wordt stilgestaan bij de betekenis en het belang van herdenken in de hedendaagse tijd, met een speciaal programma op 4 en 5 mei (inclusief een speciale Oy Vey dodenherdenking).

Een aantal films beleeft tijdens het festival zijn Nederlandse première. In een aanvullend programma is er gelegenheid om met een aantal filmmakers kennis te maken en met hen in gesprek te gaan.

Het festival vindt plaats van 2 tot en met 5 mei in Filmtheater Kriterion, Roetersstraat 170, 1018 WE Amsterdam
Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van Oy Vey.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.