Boek: Chai – Leven - Life

Gesprekken met wegbereiders van het Nationaal Holocaust Museum

Gepubliceerd op: 29 februari 2024

Chai - Leven - Life
Gesprekken met wegbereiders van het Nationaal Holocaust Museum

Marc Noyons

Amsterdam: Walburg Pers, 2024
Aantal blz.: 224
ISBN: 9789464563597
Vertaald door: Sam Herman

Het Hebreeuwse woord chai betekent leven. Wij herdenken de levens van allen die tijdens de Holocaust zijn vermoord, alleen omdat ze Joods waren. De feiten zijn onvoorstelbaar. Niet te verwoorden.

Voor het boek Chai - Leven - Life luisterde auteur Marc Noyons naar de verhalen van en over de slachtoffers en de overlevers. Hij sprak honderden mensen die deze geschiedenis naar het nu en de toekomst willen brengen en die  hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het Nationaal Holocaust Museum. Onder hen vrienden van het Joods Cultureel Kwartier, CEO's, stadsbestuurders, musea en fondsen, uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Israël, Zwitserland en de Verenigde Staten. Het boek is een eerbetoon aan iedereen die heeft bijgedragen aan de realisering van het Nationaal Holocaust Museum.

In het museum wordt stilgestaan bij de vervolging en vernietiging van in Nederland woonachtige Joden gedurende de oorlogsjaren. Vanaf 11 maart is het museum open voor publiek. 

Het boek Chai - Leven - Life verschijnt op 11 maart bij uitgeverij Walburg Pers en kost € 24,99.

Beeld: Marc Noyons (Foto: Marc Noyons en Partners)

Marc Noyons is cultureel ondernemer en verbonden aan het kantoor Marc Noyons & Partners, dat zich inzet voor strategie en financiering van de culturele sector. Het kantoor werkt(e) onder meer samen met filmmuseum EYE in Amsterdam, het Nationaal Holocaustmuseum, Museum Kröller-Müller, NEMO, het Werelderfgoedcentrum Waddenzee en het Westfries Museum. Marc Noyons werd benaderd door het Joods Cultureel Kwartier voor de wervingscampagne voor de realisatie van het Nationaal Holocaustmuseum. Eind 2019 was met vereende krachten het geld bijeengebracht en klonk het startsein.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.