De Joodse straat

Gepubliceerd op: 22 februari 2024

CIDI heeft samen met educatieve experts een nieuwe lesmethode ontwikkeld over onderwijs over de Sjoa en de Joodse geschiedenis. Op de website De Joodse straat wandelt de bezoeker virtueel door een vooroorlogse Joodse straat.

De meeste leerlingen en studenten weten dat er zes miljoen Joden zijn vermoord. Maar wie die Joden waren en hoe ze vóór de oorlog leefden, blijft onderbelicht.

Het lesmateriaal dat CIDI ontwikkelde, gaat over Nederlandse Joden in het hele land, met nadruk op hun uiteenlopende levens, dromen, politieke opvattingen, religieuze overtuigingen, onderwijs en verenigingen. Door leerlingen en studenten beter bekend te maken met de diversiteit van de Joodse gemeenschap in Nederland toen en nu wil CIDI stereotypen ontkrachten en racisme en discriminatie bestrijden.

De interactieve website De Joodse straat is speciaal gericht op leerlingen en docenten, maar is ook nuttig en interessant voor wie in een ander verband te maken krijgt met de Joodse geschiedenis en Sjoa-educatie.

Beeld: Screenshot uit de virtuele wandeling De Joodse straat

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.