JMW: Natuurwandeling en fotoworkshop

Gepubliceerd op: 29 februari 2024

Joods Maatschappelijk Werk (JMW) organiseert een een natuurwandeling met een fotoworkshop onder leiding van professioneel fotograaf Matt Chaim de Groot.

Op zondag 17 maart maak je met hem een wandeling in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug. De tocht is maximaal 6 kilometer. Om mee te doen heb je alleen een mobiele telefoon met camerafunctie nodig. De natuurwandeling staat in het teken van het mythische verhaal van Rabbi Nachman en de Gouden Vogel. Hopelijk biedt dit je een verrassende blik op je Joodse identiteit.

De Gouden Vogel
Rabbi Nachman van Bratslav was een beroemde chassidische rabbijn uit de negentiende eeuw. Het verhaal gaat dat hij tijdens een wandeling een vogel prachtig hoort zingen. Nieuwsgierig geworden, volgt hij het geluid maar vindt alleen een gouden veer. In zijn dromen die daarop volgen, vervolgt Nachman zijn zoektocht en komt in een grote tuin waar hij een glimp opvangt van de schitterende gouden vogel. De betoverende zangen blijken van de geliefde vogel van de Masjiach te komen. Zijn liederen vertalen de gebeden van Jisraeel.

Wandeling
Ben jij goed ter been, kun je goed met een smartphone omgaan, heb je een Joodse achtergrond, en wil je tijdens deze natuurwandeling en fotoworkshop jouw Joodse identiteit verder ontdekken? Meer informatie vind je op de website van Joods Maatschappelijk Werk. Je kunt je hier ook aanmelden, de sluitingsdatum is 11 maart. De deelname bedraagt 30 euro, inclusief lunch en een hapje en drankje na afloop.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.