Boek: Judith Visser - Het meisje met de halve ster

Gepubliceerd op: 4 januari 2024

Het meisje met de halve ster

Judith Visser

Amsterdam: HarperCollins Holland, 2023
Aantal blz.: 464
ISBN: 9789402769630

Ook als luisterboek verkrijgbaar

Ook als e-book verkrijgbaar

Het meisje met de halve ster is een aangrijpende oorlogsroman van bestsellerauteur Judith Visser. Zij maakte eerder naam met de roman Zondagskind.

Het is mei 1940 en Rotterdam staat in brand. De half-Joodse Debra overleeft het verwoestende bombardement, maar ontdekt al snel dat het gevaar voor haar en haar familie alleen maar toeneemt. Wanneer anti-Joodse maatregelen elkaar in rap tempo opvolgen en dierbaren beginnen te verdwijnen, ziet ze nog maar één uitweg.

Niet ver bij Debra vandaan wordt ook de Rotterdamse Diergaarde getroffen door bommen. Te midden van alle chaos en ravage slaan verschillende dieren op de vlucht. Zo ook een jonge wolf. De roman vertelt het verhaal van deze twee opgejaagde zielen die elkaar vinden in het diepst van hun wanhoop. Kunnen zij samen overeind blijven?

Het meisje met de halve ster is verschenen bij uitgeverij HarperCollins Holland.
Prijs paperback: € 24,99, E-Book: € 6,99.


Judith Visser (1978) woont met haar man en drie wolfshonden in Rockanje aan zee. Judith Visser schreef vijftien boeken en is de laatste jaren vooral bekend van haar autobiografische romans Zondagskind en Zondagsleven.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.