In de voetsporen van de Stille slag

Gepubliceerd op: 11 april 2024

Op zaterdag 20 april 2024 wordt in Arnhem de documentaire Ik heb geluk gehad vertoond, een film over Arnhemse Joodse onderduikkinderen. Aansluitend is er een wandeling langs het verdwenen Joods verleden van de stad.

Een gelukkige jeugd verandert in de nachtmerrie van de Duitse bezetting. In de documentaire Ik heb geluk gehad kijken Arnhemse Joodse onderduikkinderen, nu op leeftijd, terug op deze indringende periode. Documentairemaker Jos Vecht en oud-docent geschiedenis Peter Jetten geven een korte inleiding bij de documentaire.

Aansluitend volgt een wandeling door het centrum langs het zichtbare en onzichtbare Joods verleden van Arnhem onder begeleiding van een gids. Aan de hand van foto’s wordt duidelijk wat er is verdwenen. De wandeling is geïnspireerd op het boek van Margo Klijn, auteur van De stille slag, Joodse Arnhemmers, 1933-1945.

Na afloop is er bij het Joods Monument in Arnhem gelegenheid tot napraten. De documentaire duurt dertig minuten, de wandeling ongeveer een uur.

Locatie: Cultureel Centrum Rozet, Kortestraat 16, Arnhem
Deelname kost 11.00 euro. Inschrijven kan via de website van Rozet.
Datum: zaterdag 20 april. Aanvang: 15.30 uur, afsluiting rond 17.30 uur.

Foto: Joods Monument Arnhem

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.