Theater: Ksenia Marasanova - Arum dem Fayer

Gepubliceerd op: 7 maart 2024

Ksenia Marasanova speelt haar muziektheater-voorstelling Arum dem Fayer (Rond het vuur) in verschillende theaters in Nederland. Ze zingt liederen in onder meer Jiddisj, Hebreeuws, Ladino, Oekraïens en Nederlands. Daarbij vertelt ze over de rol van de liederen in haar leven.

Ksenia Marasanova werd geboren in het oosten van Oekraïne, toen nog onderdeel van de Sovjet-Unie. Over de Joodse afkomst van de familie werd thuis gezwegen. Toen een huwelijk een Russische achternaam in de familie bracht was er, behalve de pijn, toch ook enige vreugde. Die achternaam maakte het leven in de communistische heilstaat een stuk aangenamer.

Op haar zeventiende ontvluchtte Ksenia met het Joodse deel van haar familie de Sovjet-Unie en na omzwervingen vond zij haar thuis in Nederland.

In haar theatervoorstelling Arum dem Fayer opent zij de deur die heel lang gesloten bleef. Het is na het bekroonde 'Zij zagen Oorlog' en 'Oscar en Oma Rozerood' haar derde avondvullende soloprogramma. En het meest persoonlijke ooit. Ksenia zingt de liederen die vroeger thuis achter de voordeur in haar ziel werden geprogrammeerd.

De voorstelling is onder meer te zien op:
Zondag 17 maart: Imperium Theater, Leiden
Zondag 24 maart: Theater De Bres, Leeuwarden
Zondag 5 mei: Theater De Garage, Venlo

Kijk voor het bestellen van kaarten en meer informatie op de website van Ksenia Marasanova.

Beeld: Ksenia Marasanova

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.