Yad Vashem symposium: Herdenken = niet vergeten

Symposium van de Stichting Vrienden Yad Vashem Nederland.

Gepubliceerd op: 18 april 2024

Stichting Vrienden van Yad Vashem Nederland organiseert op 15 mei een symposium met als thema Herdenken = niet vergeten. Educatie is, zeker voor toekomstige generaties, hoog nodig.

In 1953 werd door het Israëlische parlement, de Knesset, het instituut Yad Vashem opgericht om de Sjoa in al zijn facetten vast te leggen. Yad Vashem is een onderzoekscentrum dat studie verricht naar zowel de oorzaken als de gevolgen van de Jodenvervolging in Europa voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bovendien is Yad Vashem een monument ter herinnering aan de miljoenen Joodse slachtoffers van de Sjoa.

De staat Israël stelt zich middels Yad Vashem ook tot taak om niet-Joodse mannen en vrouwen te eren die, met inzet van eigen leven en dat van hun huisgenoten, Joden hebben gered.

Herdenken = niet vergeten
Dit is het thema van het derde symposium, dat de stichting Vrienden van Yad Vashem Nederland op 15 mei organiseert. Het symposium vindt plaats in de Uilenburger Synagoge, in het hart van de voormalige Joodse buurt in Amsterdam.

Enkele sprekers
Prof. Dr. Emile Schrijver (Joods Cultureel Kwartier),
Prof. Dr. Martijn Eickhoff (Directeur NIOD)
Opperrabbijn Binyomin Jacobs
Dr. Laurien Vastenhout (NIOD)

Educatie is, zeker voor toekomstige generaties, hoog nodig. Daarom is een groot aantal docenten uit het voortgezet en middelbaar onderwijs uitgenodigd om dit symposium bij te wonen.

Vooraf aanmelden
Het symposium vindt plaats op woensdag 15 mei 2024
Adres: Uilenburger Synagoge, Uilenburgerstraat 91, Amsterdam
Inloop vanaf 13.00 uur, aanvang 13.45 uur. Einde 17.00 uur
Deelname kost 30 euro per persoon (inclusief koffie, thee en drankjes)
Aanmelden vooraf is verplicht. Stuur een email naar [email protected] en vermeld ook met hoeveel personen je wilt komen.

Je kunt het totaalbedrag overmaken op rekeningnummer NL07INGB00031 60 930 o.v.v. symposiumdeelname 15-5-24
Na aanmelding ontvang je een bevestiging van deelname.

Meer informatie staat op de website van de Uilenburger sjoel en op de website van de stichting Vrienden Vrienden van Yad Vashem Nederland.

Beeld: stichting Vrienden van Yad Vashem Nederland

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.