Forumavond: Joodse vrouwen in de media

Laat je wel of niet je stem horen?

Gepubliceerd op: 18 april 2024

In een tijd van nieuw antisemitisme en extreme polarisatie moet je je als Jood in de media regelmatig verdedigen. Zelfs bij zaken waar je helemaal geen grip op hebt of waar je geen enkele verantwoordelijkheid voor draagt.

De oorlog in Gaza heeft het latente antisemitisme in Nederland een enorme impuls gegeven en salonfähig gemaakt. Joodse schrijvers worden aangevallen op hun mening en soms zelfs gewoon op hun Joods zijn. Dat maakt hen immers verdacht.

Omgekeerd wil je je als schrijver juist graag laten horen, omdat het belangrijk is om ook de Joodse stem in het debat te laten klinken. Maar hoe doe je dat? En wie vertegenwoordig je eigenlijk?

Op de forumavond Joodse vrouwen in de media praten de journalisten Judith Zilversmit en Femmetje de Wind met Esther Voet, Natascha van Weezel, Esther Porcelijn, Esther van Fenema en Barbara Barend over de vele dilemma's waarmee Joodse schrijvers in deze zware tijden worstelen.

Het belooft een boeiende avond te worden, waarbij ideeën worden uitgewisseld en het publiek een inkijkje krijgt in de drijfveren van de deelnemende schrijfsters.

Meld je nu al aan op de website van Crescas en wees verzekerd van een zitplaats.

Foto: Congerdesign via Pixabay

Item in samenwerking met Maror.

Stichting Collectieve Maror-gelden Nederland (Maror) beheert de Maror-gelden van private partijen (banken, beurs, verzekeraars) die bestemd zijn voor collectieve doelen binnen de Joodse gemeenschap in Nederland en verstrekt daaruit subsidies.meer informatie: maror.nl
Logo samenwerking 'Maror'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.