Mis het niet: een gezellige avond z'mires zingen

Gepubliceerd op: 9 februari 2024

Heb je de eerste avond gemist waarin het zingen van sjabbat z'mires kon worden geleerd? Om nog meer mensen de kans te geven deze avond te beleven hebben we een tweede avond gepland op woensdag 20 maart.

Een z’mire is net iets anders dan een liedje. Het is een gezang dat zichzelf zingt, met een melodie die vaak eenvoudig is, waarbij je je hoofd tot rust kan brengen. Zo breng je ook het sjabbes-gevoel binnen.

Wil jij z’mires leren zingen en loop je er tegenaan dat je de tekst en melodie vaak niet kent? Dan is deze workshop voor jou bedoeld. Ook als je de melodie en de tekst wel kent, maar meer wilt weten over het ontstaan van de z’mires, is deze workshop interessant.

De avond wordt geleid door musicus en chazzan Gilad Nezer, en door Ellis Vyth. Zij zingt regelmatig als chazzan bij de LJG Amsterdam en bij andere gemeentes in Nederland.

Mis het niet en meld je nu vast aan op de website van Crescas. Deelname kost 17,50 euro. De locatie wordt bekendgemaakt na aanmelding.

Beeld: RDNE Stock project

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.