Karelsprijs naar rabbijn Goldschmidt en Europese Joden

Gepubliceerd op: 25 januari 2024

Rabbijn Pinchas Goldschmidt, tevens voorzitter van de Europese Rabbijnenconferentie (CER), ontvangt in mei de internationale Karelsprijs. Hij krijgt de onderscheiding onder andere voor zijn inzet voor de vrede en het zelfbeschikkingsrecht van volkeren, en het Joodse leven.

Ook wordt de prijs dit jaar opgedragen aan de Europese Joden. Ieder jaar wordt de prestigieuze Karelsprijs uitgereikt aan iemand of een entiteit die zich heeft ingezet voor de Europese eenwording.

Joods leven
De stad Aken heeft de jaarlijkse prijs na de Tweede Wereldoorlog ingesteld. Met de keuze van dit jaar wil de organisatie – Het Curatorium van de Stichting Internationale Karelsprijs Aken – laten zien dat "het Joodse leven een natuurlijk onderdeel is van Europa en dat er in Europa geen plaats is voor antisemitisme."

De prijs wordt ook opgedragen aan het "Joodse volk in Europa", aldus de organisatie, die de prijs eerder ook al eens toekende aan het Luxemburgse volk.

Lees het hele artikel op de website van Jonet.

Item in samenwerking met Jonet.
meer informatie: jonet.nl
Logo samenwerking 'Jonet'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.