Limmoed: de volgende stap op jouw Joodse weg

Gepubliceerd op: 1 februari 2024

Ook nieuwsgierig naar Limmoed? Op 18 februari 2024 organiseert Limmoed Nederland een dag met verschillende lezingen en een feestelijk Joods jazz concert.

Limmoed (het Hebreeuwse woord voor leren) is een viering van het Joodse leven, leren en cultuur. Limmoed is in 1980 in Engeland opgericht als een kleine conferentie voor en door Joodse leraren.
Dertig jaar later is dit idee uitgegroeid tot een jaarlijkse conferentie van een week, waar zo’n 2500 mensen aan meedoen. Inmiddels heeft Limmoed zich uitgebreid over 54 Joodse gemeenschappen, in 24 landen over de hele wereld.

Iedereen een leraar
Het kernidee van Limmoed is dat elk mens iets bij te dragen heeft, en dat we allemaal van elkaar kunnen leren. Iedereen is leerling, maar ook leraar. Dit alles ongeacht achtergrond, leeftijd, gezindte of opleidingsniveau.

Deelnemers kunnen naar eigen smaak en interesse vijf sessies kiezen uit bijna dertig opties. De onderwerpen zijn zeer gevarieerd en iedere combinatie is mogelijk. Er zijn sessies in het Nederlands en in het Engels, met diverse internationale sprekers uit Europa en Israël. Ter afsluiting is er een feestelijk Joods jazz concert.

Op de website van Limmoed Nederland vind je het volledige programma en meer informatie over de activiteiten.

Locatie: Amstelveen. De precieze locatie krijg je na inschrijving
Entree: 30 euro, inclusief koosjere lunch, koffie en thee.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.