JCC: Garage Sale for free

Gepubliceerd op: 14 maart 2024

Het Joods Cultureel Centrum (JCC) in Amsterdam Buitenveldert sluit voorgoed zijn deuren. De Joodse Gemeente Amsterdam (NIHS) die het pand in gebruik had, heeft een nieuw onderdak gevonden in Sjoel Amstelveen.

De belangrijkste reden voor het vertrek van de gemeente zit in de hoge exploitatiekosten van het JCC. Het pand is inmiddels bijna verkocht. Om het gebouw leeg op te leveren is er een zogenoemde Garage Sale for free. Belangstellenden kunnen gratis huisraad en boeken ophalen. Het aanbod varieert van machzoriem en sidoeriem, tot diverse boeken op het gebied van jodendom.

Wandel er voor een laatste keer rustig rond, en neem na afloop gratis mee wat je mooi of bijzonder vindt. Op 15 april gaan de deuren voorgoed dicht. Na een overbruggingsperiode van twee weken, waarin de Joodse Gemeente verhuist, zijn de diensten en activiteiten vanaf 1 mei te bezoeken in Sjoel Amstelveen.

De Garage Sale for free vindt plaats op 7 april van 14.30 tot 17.00 uur. Er zijn hapjes en drankjes om het afscheid van het pand toch een beetje gezellig te maken.

Locatie: Joods Cultureel Centrum, Van der Boechorststraat 26, 1081 BT Amsterdam

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.