Theater: Struikelstenen

Gepubliceerd op: 18 januari 2024

Struikelstenen is een theatervoorstelling over het Joodse meisje Mirjam. Het stuk is gemaakt in het kader van tien jaar Joods Kindermonument.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden duizenden Joodse gezinnen uit hun huis in Rotterdam gehaald en weggevoerd, eerst naar kamp Westerbork en later naar kampen als Auschwitz en Bergen-Belsen.

Voor de herdenking van tien jaar Joods Kindermonument in 2023 maakte Kroonenburg Producties in opdracht van Loods 24 en Joods Kindermonument Rotterdam de muzikale voorstelling Struikelstenen. Daarin wordt het verhaal verteld van het Joodse meisje Mirjam.

Dagboek
Op een dag krijgen Merel en Vera het dagboek van Mirjam in handen, een meisje dat tijdens de oorlog in hun huis woonde. In het dagboek vertelt Mirjam hoe ze terechtkomt in kamp Westerbork en daar bevriend raakt met een meisje dat zegt dat ze Bettie heet. Mirjam probeert zich ondanks alles vast te houden aan de woorden van haar moeder: "In gedachten ben je vrij."

Struikelstenen is op 11 februari te zien in Theater 't Kapelletje, Van der Sluisstraat 176, Rotterdam
Aanvang: 14.00 uur. De entree is € 10,-.

Deze voorstelling is ook in maart, april en mei te zien in verschillende Rotterdamse theaters.

Beeld: Stichting Joep Productions

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.