Nooit Meer Auschwitz Lezing

Gepubliceerd op: 4 januari 2024

Het Nederlands Auschwitz Comité, het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en de Sociale Verzekeringsbank organiseren op woensdag 24 januari 2024 de Nooit Meer Auschwitz Lezing.

De rede wordt uitgesproken door dr. Nikita Petrov, een drijvende kracht binnen de Russische mensenrechtenorganisatie Memorial.

Deze van oorsprong anti-Stalinistische beweging is in 2021 verboden door de Russische president Vladimir Poetin. Een jaar later, in 2022, ontving de Memorial Society, samen met twee andere mensenrechtenorganisaties, de Nobelprijs voor de Vrede.

Aansluitend aan zijn lezing ontvangt Nikita Petrov, namens Memorial, de Annetje Fels Kupferschmidt Onderscheiding Deze onderscheiding wordt toegekend aan personen of organisaties die zich op buitengewone wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor het realiseren van de doelstellingen van het Nederlands Auschwitz Comité.

De Nooit Meer Auschwitz Lezing vindt plaats op woensdag 24 januari 2024 in Het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam. Aanvang: 15.00 uur.

Tot 18:00 uur is er gelegenheid om na te praten in de hal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Aanmelden vooraf voor deze bijeenkomst is verplicht. Er is een online invulformulier om je komst te registreren. Wees er snel bij. Inschrijven kan tot 15 januari 2024.

Beeld Nikita Petrov: Rodrigo Fernández, via Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.