Ronit Palache interviewt Rob Oudkerk

Opgroeien in de schaduw van de Sjoa

Gepubliceerd op: 7 maart 2024

Rob Oudkerk spreekt openhartig met Ronit Palache over opgroeien in de schaduw van de Sjoa. Oudkerk is de kleinzoon van David Cohen, de voorzitter van de Joodse Raad.

Met zijn bekende voorouders kan Rob Oudkerk zich niet onttrekken aan de invloed van de Tweede Wereldoorlog en de Sjoa op zijn leven. Zijn grootvader was voorzitter van de Joodse Raad en zijn moeder een verzetsheld die samen met anderen vijfhonderd kinderen wist te redden uit de crèche bij de Hollandsche Schouwburg.

Wat betekent dat verleden voor zijn Joodse identiteit? En hoe kijkt hij naar het toenemend antisemitisme, ook in het licht van het televisietweeluik dat hij daarover begin dit jaar maakte?

Op uitnodiging van Crescas heeft Ronit Palache een twee uur durend gesprek met Rob Oudkerk. Het interview vindt plaats op 8 mei, aanvang: 20.00 uur.

Reserveer op de website van Crescas nu vast een zitplaats. De prijs is 17,50 euro. De locatie wordt bekendgemaakt na aanmelding.

Beeld: Rob Oudkerk (Foto: EO)

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.