Songs of Hope

Ensemble La Voz Humana en de Israëlische sopraan Michal Bitan

Gepubliceerd op: 26 augustus 2021

La Voz Humana

Michal Bitan

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Songs of Hope is een samenwerkingsverband tussen Ensemble La Voz Humana en de Israëlische sopraan Michal Bitan. In dit project delen ze het verhaal van de migrantengemeenschappen die in de zeventiende eeuw naar Amsterdam kwamen.

Tijdens dit concert speelt Ensemble La Voz Humana, met Ana Vasić op barok viool, Galit Zadok op blokfluit & dulciaan (voorloper van de fagot), Valeria Sanchez op violone en Punto Bawono op barok gitaar, uitsluitend muziek gecomponeerd door migranten die in de zeventiende eeuw naar de Republiek der Nederlanden kwamen. Tussen de muziekstukken door vertelt zangeres Michal Bitan verhalen over het leven van deze gemeenschappen. Ze leest onder meer zeventiende-eeuwse geschriften, brieven en gedichten voor van leden uit de Sefardisch-Joodse gemeenschap. Ook zal ze vertellen over de protestanten uit Antwerpen en de hugenoten uit Frankrijk. Voor al deze groepen was de Nederlandse Republiek een veilige haven, waar mensen met verschillende achtergronden en religieuze overtuigingen naartoe kwamen om vervolging in hun thuisland te ontvluchten. Deze migranten brachten zowel materiële als culturele rijkdommen met zich mee, die vervolgens hielpen om de culturele bloei van de jonge republiek in te luiden. Iets om in onze huidige tijd over na te denken.

Prijs: € 21,--

Dit concert vindt plaats in Amsterdam, maar op 3 september is er ook een speciale uitvoering bij kaarslicht in de Synagoge van Delft. Kijk hier voor meer informatie over dit concert.

Type:
muziek
Wie:
Luther Museum Amsterdam
Waar:
Nieuwe Keizersgracht 570, Amsterdam
Wanneer:
zondag 5 september 2021
Tijd:
16:45

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.