De veertien kinderen van de familie Menko

Loading...
Datum
woensdag 1 mei '24
Tijd
20:00 - 22:00
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 17,50
Inschrijven voor deze editie is helaas niet meer / nog niet mogelijk.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven

Adolf Menko (1888-1963) kwam uit een Joods gezin met veertien kinderen en was na de Tweede Wereldoorlog de enige overlevende van zijn generatie.

Twee broers waren een natuurlijke dood gestorven, alle andere broers en zusters en vele van hun aangetrouwde familieleden en nakomelingen waren vermoord. Ook Adolfs eigen zoon Sieg is omgekomen, in Mauthausen.

Veertien kinderen, de oorlogsgeschiedenis van mijn Joodse familie is geschreven door Fred Menko, een kleinzoon van Adolf. Vele ontstellende gebeurtenissen komen in dit boek voorbij. Van de tragiek van de Joodse Raad tot de Palestinapioniers.

Het boek geeft een beklemmend beeld van gebeurtenissen tussen 1940-1945 die nog steeds nauwelijks te bevatten zijn.

Fred Menko werd geboren in 1951 in Enschede in een Joods gezin als de jongste van twee broers. Hij begon dit boek als een documentatie van zijn familiegeschiedenis, maar het project groeide uit tot een bewustwording van gebeurtenissen waarover zijn ouders en grootouders niet spraken.

Wachtlijst / belangstelling opgeven

De inschrijving voor deze cursus is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wil je graag op de wachtlijst staan of je belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij je uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.