The Assign­ment

Gepubliceerd op: dinsdag 8 september 20, 09:00

The Assignment
Would YOU speak up for what is right?

Liza Wiemer

New York: Random House Children's Books/Delacorte Press, 2020
Aantal blz.: 336
ISBN: 9780593123164

Liza Wiemer heeft meer dan twintig jaar ervaring als docent in het voortgezet onderwijs. Ze schreef twee Young Adult non-fictie boeken. The Assignment is haar debuutroman.

De klas van Logan en Cade krijgt van hun geliefde leraar geschiedenis de opdracht om de Wannsee-conferentie na te spelen. De leerlingen worden in twee groepen ingedeeld die met elkaar in debat moeten over de Endlösung. De jongens weigeren: ze willen geen discussie aangaan over het uitroeien van het Joodse volk, alsof het ongedierte betreft.
Er ontstaat een conflict met de leraar, die meent dat zijn opdracht een educatief project is en dat er over alles moet kunnen worden gediscussieerd, ongeacht het onderwerp. De situatie loopt steeds verder uit de hand, maar vanuit hun geweten en onwrikbare overtuiging dat de opdracht van de leraar heel erg fout is, en met steun van familie en vrienden houden vast aan hun standpunt. En ondertussen vinden er in de voorheen zo rustige stad antisemitische en andere raciale incidenten plaats.

Meer over de achtergrond van dit verhaal lees je in het artikel NY education chief: Homework asking students to defend Holocaust won't be given again op Syracuse.com.Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.