Sapiens 2

De pijlers van de beschaving

Gepubliceerd op: 18 november 2021

Sapiens. Een beeldverhaal 2
De pijlers van de beschaving

Yuval Noah Harari

Amsterdam: Thomas Rap, 2021
Aantal blz.: 320
ISBN: 9789400408302
Vertaald door: Inge Pieters
Oorsponkelijke titel: Sapiens: A Graphic History, Volume 2: The Pillars of Civilization

Dit tweede deel van Sapiens: A Graphic History, de grafische full-color bewerking van Yuval Noah Harari's #1 New York Times bestseller, richt zich op de agrarische revolutie.

Wat als wij mensen 12.000 jaar geleden in een val getrapt zijn waar we nooit uit hebben weten te ontsnappen? De pijlers van de beschaving laat zien hoe homo sapiens van nomade in kolonist veranderde, en steeds harder ging werken zonder dat de kwaliteit van leven erop vooruitging. Een verhaal over hoe tarwe de wereld veroverde, hoe door een onwaarschijnlijk huwelijk tussen een god en een bureaucraat de eerste wereldrijken werden gesticht, hoe oorlog, hongersnood, ziekte en ongelijkheid onderdeel van de menselijke conditie werden en waarom dat onze eigen schuld is.
Samen met tekenaars David Vandermeulen en Daniel Casanave weet Yuval Noah Harari ook in De pijlers van de beschaving de geschiedenis van de mensheid op toegankelijke, originele en humoristische wijze te vertellen.

Yuval Noah Harari (1976) is schrijver, historicus en filosoof. Hij behaalde zijn PhD aan de Universiteit van Oxford en doceert momenteel geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Daarnaast publiceert hij regelmatig in de Financial Times en The Wall Street Journal.
Zijn boeken Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21e eeuw werden wereldwijde bestsellers. De boeken zijn vertaald in zestig talen en wereldwijd zijn er 27,5 miljoen exemplaren verkocht. Harari wordt gezien als een van ’s werelds invloedrijkste publieke intellectuelen van het moment.
In 2019 heeft Harari samen met Itzik Yahav de orgnisatie Sapienship opgericht. Met deze organisatie ontwikkelen ze verschillende activiteiten – waarbij het hoofddoel is het publieke gesprek te richten op de belangrijkste uitdagingen die we op de wereld vandaag de dag tegenkomen.

Bekijk hier ons gerelateerde cursus aanbod

Jessica Roitman Item in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland. Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar. meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Asjkenazische en Sefardische Joden in Amsterdam...

De Sefardische gemeente Amsterdam was in de 17e eeuw toonaangevend in de westelijke diaspora. Gedurende de 17e eeuw was het de moedergemeenschap voor de rest van de Sefardische nederzettingen in...

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.