Eenzaam in de oorlog

Gepubliceerd op: 30 juni 2022

Eenzaam in de oorlog

Martine Letterie

Amsterdam: Uitgeverij leopold, 2022
Aantal blz.: 192
ISBN: 9789025884086

Ook als e-book verkrijgbaar

Met grommende motoren rijden vrachtauto’s de straat in. Het dreigende geluid vult zijn kamertje en Eddy voelt de trillingen van de zware wagens in zijn bed. Het lijkt alsof de monsters regelrecht naar binnen rijden. Droomt hij dit? Is het een nachtmerrie? Piepende remmen, marcherende zware laarzen, het lawaai is nu overal en hij draait zich om tussen zijn bezwete lakens. Met zijn handen tegen zijn oren probeert hij zichzelf tegen de herrie te beschermen, maar het wordt harder en harder.

1944. Eddy weet: hij is nergens veilig. Gescheiden van zijn ouders moet hij onderduiken, steeds weer op een ander adres – achttien verschillende – en telkens bij andere mensen. Nooit hoort hij ergens bij, altijd vormt hij een gevaar voor anderen en doordat hij steeds moet hoesten, ook voor zichzelf. Lukt het om uit handen van de Duitsers te blijven? Als hij maar niet naar Westerbork hoeft…

Martine Letterie baseerde het verhaal op de oorlogsherinneringen van politicus Ed van Thijn. het boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Martine Letterie (1958) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft de laatste jaren verschillende boeken over de Tweede Wereldoorlog geschreven. Op haar website vertelt ze waarom.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.