Pianist Yefim Bronfman

Beethovens Derde pianoconcert met het Concertgebouworkest o.l.v. Daniel Harding

Gepubliceerd op: 19 augustus 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Yefim Bronfman werd geboren in Rusland, maar emigreerde in 1973 met zijn ouders naar Israël. Twee jaar later maakte hij zijn internationale debuut met het Orchestre Symphonique de Montréal. In 1991 keerde hij voor het eerst terug naar Rusland voor een serie recitals met violist Isaac Stern. Bronfmans rijke carrière bracht hem naar vrijwel alle grote symfonie­orkesten over de hele wereld. De pianist won bovendien Grammy Awards voor zijn opnamen van zowel Esa-Pekka Salonens ­Pianoconcert als de drie pianoconcerten van Bartók met de Los Angeles Philharmonic.

Sinds zijn debuut in 1999, is Bronfman een regelmatig terugkerende gast bij het Nederlandse Koninklijk Concertgebouw­orkest. In 2013 reisde hij in het kader van de wereldtournee naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van het orkest mee naar Rusland en Australië. Een jaar later soleerde hij bij het orkest in het aan hem opgedragen Tweede pianoconcert van Magnus Lindberg. Beethovens Vierde pianoconcert speelde hij in Amsterdam in 2018, en tijdens de slotfase van de ambitieuze tournee RCO meets Europe.

Nu keert Bronfman terug naar Amsterdam voor een uitvoering van Beethovens Derde pianoconcert. Hij brengt dit stuk samen met het Concertgebouworkest, onder leiding van de Zweedse dirigent Daniel Harding. Ook op het programma : Vorspiel uit Tannhäuser van Richard Wagner.


Type:
muziek
Wie:
Koninklijk Concertgebouw
Waar:
Concertgebouwplein 10, Amsterdam
Wanneer:
woensdag 25 augustus 2021
Tijd:
19.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.