Altijd online: een lezing over de Dode Zeerollen

Een introductie op deze belangrijke teksten door emeritus hoogleraar Emanuel Tov

Gepubliceerd op: 4 augustus 2021

De vondst van de Dode Zeerollen wordt als een van de grootste archeologische ontdekkingen van de twintigste eeuw beschouwd. De teksten werden tussen 1947 en 1956 gevonden in elf grotten in de omgeving van Qumran aan de noordwestkust van de Dode Zee. De rollen bleken de oudste Bijbelse teksten te zijn die ooit werden gevonden. Na reconstructie van de ruim 900 teksten bleken meer dan 200 ervan Bijbelse manuscripten. Ook het overige gevonden materiaal is van grote historische betekenis, omdat het een beeld geeft van de diversiteit en creativiteit van de Joodse wereld van die tijd.

Emanuel Tov (141), emeritus hoogleraar Bijbelwetenschappen aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem gaf op 20 oktober 2020 een lezing voor Crescas die destijds via Zoom werd gestreamd. De lezing is tegen betaling van een klein bedrag nu beschikbaar voor iedereen die meer over deze bijzondere vondst wil weten.

Type:
lezing
Wie:
Crescas
Waar:
online
Wanneer:
maandag 2 augustus 2021
Tijd:
Altijd online

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.