Aviv Noam Quartet

Jazz in Amsterdam

Gepubliceerd op: 18 november 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Ooit moest je voor jazzconcerten naar New York of Parijs. Dat is anno 2021 allang niet meer het geval, jazz is enorm populair in Amsterdam. Toch kleeft er een belangrijk internationaal aspect aan dit muziekgenre: jazzmusici die hun thuis in Amsterdam hebben gevonden afkomstig van heinde en verre, zo blijkt ook bij dit dubbelconcert bestaande uit optredens van het Aviv Noam Quartet en het Bernard van Rossum Quartet.

De leden van het Aviv Noam Quartet komen uit Israël, Italië en Frankrijk. Humor, georganiseerde chaos en melodieuze grooves staan aan de basis van hun muziek, die doet denken aan de avant-garde van de jaren vijftig en zestig. Charles Mingus, Eric Dolphy en John Coltrane zijn belangrijke invloeden. Het Aviv Noam Quartet won de afgelopen editie van de prestigieuze Dutch Jazz Competition en speelt dus een belangrijk rol binnen de Nederlandse jazzscene.

De warme klank van Spanje is nooit ver weg in de muziek van Bernard van Rossum; hij is er geboren en groeide er op als kind van een Engelse moeder en een Nederlandse vader. Op zijn nieuwe album Trampoline roept hij het gevoel op alsof je even in de lucht hangt, vrij en onbevangen. De saxofonist en componist neemt hiermee afstand van zijn succesvolle BvR Flamenco Big Band en zoekt de ruimte in vloeiende ritmes, geïnspireerd door zijn tienerjaren als drummer.

Deze concertavond begint met het Bernard van Rossum Quartet, gevolgd door het Aviv Noam Quartet.

Type:
muziek
Wie:
Aviv Noam Quartet
Waar:
Bimhuis, Piet Heinkade 3, Amsterdam
Wanneer:
vrijdag 26 november 2021
Tijd:
20:30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.