De dochter

Gepubliceerd op: 30 september 2020

De dochter

Jessica Durlacher

Amsterdam: Arbeiderspers, 2020
Aantal blz.: 280
ISBN: 9789029541701

Max Lipschitz en Sabine Edelstein ontmoeten elkaar in het Anne Frank Huis tijdens een rondleiding. Beiden zijn kinderen van oorlogsslachtoffers en hun wederzijdse aantrekkingskracht lijkt iets te maken te hebben met die gedeelde achtergrond. Ze worden onafscheidelijk, tot Sabine schijnbaar zonder aanleiding verdwijnt. Vijftien jaar later ziet Max haar terug in Frankfurt, in gezelschap van Sam Zaidenweber, een hoogbejaarde en gevierde studiobaas uit Hollywood. Tussen Max en Sabine ontstaat opnieuw een verhouding, maar nog steeds is er die geheimzinnigheid die Max verwart.
Pas als hij erachter komt wie Zaidenweber is, dringt de omvang van Sabines geheim tot hem door. "Ik stevende af op antwoorden die ik al meer dan vijftien jaar zocht. Ik had alleen de vragen niet geweten."

Jessica Durlacher (1961) was criticus en columnist voordat zij zich volledig op het romanschrijven toelegde. Van haar hand verschenen behalve De dochter (genomineerd voor de NS Publieksprijs en de Literatuurprijs Nordrhein-Westfalen) eerder onder andere de romans Het geweten (1997, bekroond met de Debutantenprijs en het Gouden Ezelsoor), Emoticon (2004) en De held (2010, bekroond met de Opzij Literatuurprijs en verfilmd in 2016).

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.