Kunst en cultuur

Mooie dingen waarvan je in eigen huis kunt genieten.

Gepubliceerd op: 29 april 2021

Begin 2021 verscheen het boek Zorg voor de aarde, herstel van de wereld, waarin  Marcus van Loopik, Frans Verkleij, Henk Manschot en Abdelilah Ljamai vanuit de tradities van jodendom, islam, christendom en humanisme hun gedachten laten gaan  over de basale relaties tussen mens, leefomgeving en geschiedenis.
Tijdens het webinar Zorg voor de aarde op donderdag 6 mei van 15.00 - 17.30 uur geeft elk van hen een presentatie van zijn levensbeschouwelijke respons op de ecologische crisis.

Het programma start met een recensie van het boek door Kamel Essabane van ‘t Fahm Instituut.

Na de presentaties kun je als deelnemer aan het webinar met de auteurs doorpraten in breakout-sessies. Deze worden begeleid door Hannah Visser, Samira I. Ibrahim, Kamel Essabane en Anne-Maria van Hilst. Alle vier werken zij aan interreligieuze en interlevensbeschouwelijke relaties binnen diverse organisaties.

Het programma eindigt met een korte reflectie door Hannah Visser en Samira I. Ibrahim op de doorwerking van dit boek in Nederland op dialoog & debat.
Moderator van het webinar is Bas van den Berg, voorzitter van de Stichting PaRDeS.

Meer informatie over het programma en aanmelding op de website van ParDeS.

George Gershwin at the Piano. William Auerbach-Levy (1889–1964)

In september 2020 begon Micha de Winter (1951), emeritus hoogleraar pedagogiek aan de Universiteit Utrecht, bij de Concertzender het programma Omzwervingen in de Joodse muziek. De eerste uitzending van dit maandelijkse programma vond plaats op zondag 20 september om 17.00 uur.

Alle uitzendingen zijn online terug te luisteren op de website van de Concertzender. Daar vind je ook de speellijst en toelichting op de thema's van de uitzendingen en hoe en waar je de Concertzender kunt vinden. Aanrader!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.