Concert: Shura Lipovsky

Bevrijdingsconcert in Artis Amsterdam

Gepubliceerd op: 2 mei 2024

In het kader van bevrijdingsdag vertolkt Shura Lipovsky samen met haar Ensemble Novaya Shira een rijke selectie aan Jiddisje liederen die zowel traditioneel als hedendaags zijn.

Dit concert reflecteert op de huidige tijdgeest en bezingt het belang van vrijheid en de zachte kracht van liefde. Veel van de stukken die zij ten gehore brengt, zijn door Lipovsky zelf gecomponeerd. Daarmee slaat zij een brug tussen het authentieke Joodse lied en innovatieve muzikale expressie. Lipovsky houdt de tradities in ere, terwijl ze tegelijkertijd haar eigen stem laat horen met muziek van en over vandaag. Het ensemble bestaat uit gerenommeerde klassieke musici en specialisten binnen de Joodse muziek en klezmermuziek.

Shura Lipovsky is zangeres, componiste, vertelster en docente. Zij legt zich toe op het Jiddisje lied en de Jiddisje cultuur. Ze treedt wereldwijd op met haar eigen ensemble Novaya Shira en met andere gespecialiseerde musici.

Het concert vindt plaats op zondag 5 mei in het Artis-Groote Museum (Koningszaal)
Aanvang: 11.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur
Entreeprijzen: Volwassenen 17,50 euro, studenten 12,50 euro op vertoon van collegekaart. Leden van Artis betalen 10 euro.
Kaarten kun je bestellen via de website van het GrooteMuseum.

Foto: Shura Lipovsky (van haar eigen website)

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.