Iconic figures: art or a caricature?

Amit Shimoni and Rachel Meijler in an art talk

Gepubliceerd op: 4 november 2021

Tijdens zijn studie grafisch design aan de Bezalel Academy of Arts and Design stond Amit Shimoni bekend als een uitsteller. Maar op een keer ging hij te ver: de avond voordat zijn laatste project af moest zijn, had hij niets, Nada!

Dus deed Shimoni wat hij altijd deed: hij improviseerde. En voilà, deze keer werkte het: door het mengen van de waarden van zijn generatie met de geschiedenis van zijn thuisland - met andere woorden, hippe David Ben Gurion, een van de grondleggers van Israël - werd HIPSTORY geboren, gecombineerd met een compleet internationale beeldtaal.

Tot Shimoni's niet aflatende verbazing blijven de mensen van zijn werk houden. Sterker nog, de vraag ernaar groeit voortdurend. In het verleden heeft Shimoni samengewerkt met een aantal vooraanstaande internationale organisaties, zoals The New York Times, het kantoor van de premier van Noorwegen, een Mexicaanse #GoVote-campagne en het Deense parlement. Onlangs heeft hij Reuven Rivlin en Bougie Herzog mogen afbeelden en werd hierbij in de Knesset uitgenodigd.

Shimoni werkt op een andere manier dan de meeste kunstenaars, hij is direct unlimited merchandise gaan verkopen, als een soort van rebelse actie tegen de kunstwereld. Nu hij een van de meest beroemde hedendaagse kunstenaars is in Israël, durft hij zichzelf serieus genoeg te nemen om na te denken over een expositie en het maken van originele werken. Amit Shimoni woont en werkt in Tel Aviv.

Rachel Meijler (1974) is geboren te Amsterdam en woonachtig in Israël sinds 1994. Zij is eigenaar van galerie Meijler Art, in Jaffo. De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst en werkt met Israëlische en internationale kunstenaars. De galerie opereert voornamelijk op internationale kunstbeurzen. Van huis uit heeft Rachel een passie voor kunst, “onze gehele jeugd nam mijn moeder mij en mijn broers op zaterdagmiddag mee naar het Stedelijk. Wij speelden daar verstoppertje met elkaar.” Rachel studeerde in Tel Aviv aan Camera Obscura (film en documentaire regie) en na jaren in galeries te hebben gewerkt, heeft ze in 2017 haar eigen galerie geopend.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.