Iconic figures: art or a caricature?

Amit Shimoni and Rachel Meijler in an art talk

Tijdens zijn studie grafisch design aan de Bezalel Academy of Arts and Design stond Amit Shimoni bekend als een uitsteller. Maar op een keer ging hij te ver: de avond voordat zijn laatste project af moest, had hij niets, Nada!

Dus deed Shimoni wat hij altijd deed: hij improviseerde. En voilà, deze keer werkte het: door het mengen van de waarden van zijn generatie met de geschiedenis van zijn thuisland - met andere woorden, hippe David Ben Gurion, een van de grondleggers van Israël - werd HIPSTORY geboren, samen met een hele internationale beeldtaal.

Tot Shimoni's niet aflatende verbazing blijven de mensen van zijn werk houden. Sterker nog, de vraag ernaar groeit constant. In het verleden heeft Shimoni samengewerkt met een aantal vooraanstaande internationale organisaties, zoals The New York Times, het kantoor van de premier van Noorwegen, een Mexicaanse #GoVote-campagne en het Deense parlement. Onlangs heeft hij Reuven Rivlin en Bougie Herzog mogen afbeelden en werd hierbij op de Knesset uitgenodigd.

Shimoni werkt op een andere manier dan de meeste kunstenaars, hij is direct unlimited merchandise gaan verkopen, als een soort van rebelse actie tegen de kunstwereld. Nu hij een van de meest beroemde hedendaagse kunstenaars is in Israël, durft hij zichzelf serieus genoeg te nemen om na te denken over een expositie en het maken van originele werken. Amit Shimoni woont en werkt in Tel Aviv.

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.