Izzy - Stream Israel

Gepubliceerd op: 10 juni 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Het is een droom voor mening fan van Israëlische films en tv-series: een online, on demand platform waar je uitsluitend de allerbeste Israëlische producties vindt. Een soort Netflix voor Israëlische film en tv dus. Het goede nieuws: dit platform bestaat, en het heet IZZY.
Met ruim 300 uur aan documentaires, reality tv, dramaseries en speelfilms zit er voor iedereen wat tussen. Omdat de lockdown nu langzaam plaats maakt voor het ‘oude normaal’ en de overgang van digitale evenementen naar live bijeenkomsten nog enigszins op gang moet komen, geven wij in elk geval deze week nog een aantal tips voor mooie of grappige Israëlische documentaires.

Type:
film
Wie:
Izzy - Stream Israel
Waar:
online
Wanneer:
donderdag 10 juni 2021
Tijd:
Dagelijks

Gisi

Gisi Fleischmann geloofde dat ze de Sjoa zou kunnen stoppen als ze er maar in slaagde genoeg geld in te zamelen. Ze leidde een verzetsgroep in Slowakije, die probeerde de transporten naar Auschwitz te stoppen door nazi-functionarissen om te kopen. Haar verhaal was al bijna in de vergetelheid geraakt toen het Slowaakse Nationale Theater plotseling een toneelstuk over haar opvoerde. Daar is deze documentaire op gebaseerd.

Shadow in Baghdad

Een jonge Iraakse journalist schrijft een stuk over Linda Abdul Aziz, die begin jaren ‘70 naar Israël vluchtte en wier vader, een prominente advocaat, in Bagdad was ontvoerd. Deze documentaire onthult langzaam het tragische einde van Abdul Aziz’ vader, evenals dat van een hele Joodse gemeenschap, die meer dan 2000 jaar in Irak leefde.

Praise the Lard

Varkensvlees. Het is het grootste taboe binnen de Joodse religie en een van Israëls meest controversiële kwesties. De documentaire Praise the Lard vertelt op een humoristische wijze het eigenzinnige verhaal van hoe een eenvoudig boerderijdier een symbool van vrijheid werd voor seculiere Israëli's en tegelijkertijd een existentiële bedreiging voor de religieuze gemeenschap.

Lidmaatschap van IZZY begint al vanaf € 5 per maand. Bovendien krijgt iedereen die zich inschrijft een wekelijkse nieuwsbrief met gepersonifieerde kijktips.
Op de Facebookpagina van IZZY vind je altijd de laatste nieuwtjes, en ook met enige regelmaat een speciale abonnementsaanbieding!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.