Waar de wolf loert

Gepubliceerd op: 8 september 2022

Waar de wolf loert

Ayelet Gundar-Goshen

Amsterdam: Uitgeverij Cossee, 2022
Aantal blz.: 320
ISBN: 9789464520224

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Sylvie Hoyinck
Oorsponkelijke titel: רילוקיישן

 Lilach Schuster heeft alles: een huis met zwembad in het hart van Silicon Valley, een slimme echtgenoot en het gevoel gearriveerd te zijn in een land waar je – anders dan thuis in Israël – niet voortdurend aan gevaar denkt, op je hoede moet zijn of je moet verantwoorden tegenover familie en vrienden. Als op een dag een islamitische klasgenoot van haar zoon Adam op een feestje dood in elkaar zakt, ruikt zij het gevaar, maar weet niet van welke kant het komt. En dan is het er weer, het gevoel een buitenstaander te zijn. Hoe meer ze over de dood van de klasgenoot te weten komt, des te groter wordt haar ongemak. Adam blijft opvallend zwijgzaam en blijkt meer te weten dan hij toegeeft. Ayelet Gundar-Goshens nieuwe boek, in Israël net verschenen en meteen op 1 op de bestsellerlijst, is net als Leugenaar een psychologisch geraffineerde roman; een boek over de lange schaduwen van onze afkomst en het feit dat vaak degenen die wij denken het beste te kennen, het grootste raadsel voor ons blijven: onze kinderen.

Ayelet Gundar-Goshen (1982) heeft psychologie gestudeerd in Tel Aviv. Na haar master volgde ze een opleiding Film & Script in Jeruzalem. Ze heeft inmiddels verschillende scripts, tv-programma's en korte films op haar naam staan. Daarnaast was ze redacteur en vocht ze voor de Israëlische burgerrechten.
Eén nacht, Markovitsj was haar eerste roman. Ze won er in 2012 de Israëlische Sapirprijs voor het beste debuut mee. Leeuwen wekken, haar tweede roman, verscheen in 2018,  in 2020  gevolgd door Leugenaar.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.