Fotograferen met nesjomme

Hoe maak je maximaal gebruik van de camera op je smartphone of digitale camera?

Gepubliceerd op: 1 september 2021

Fotografie heeft door de komst van de digitale beeldvorming een grote verandering ondergaan. Elke smartphone heeft tegenwoordig een camera van hoge kwaliteit, en op social media worden we overspoeld door een grote verscheidenheid aan beeld, van kiekjes tot de prachtigste foto's.
Maar wat maakt een foto tot een kunstwerk? Hoe creëer je een bepaalde sfeer? Welke details en nuances wil je in je foto brengen?


In **Fotograferen met nesjomme** zet je de eerste stappen van kijken naar zien en van zien naar vastleggen, en leer je hoe een foto zeggingskracht krijgt en hoe je met een foto een verhaal kunt vertellen.

Het thema en de focus van deze vierdelige cursus is de Joodse identiteit. Aan het einde van de laatste les presenteren we een online fototentoonstelling waar de cursisten hun mooiste resultaten laten zien.

Opzet van de cursus
In iedere les krijg je een opdracht, en om je de tijd te geven die uit te voeren liggen er steeds twee weken tussen de lessen.
Je leert de basistechniek en oefent met compositie en licht, maar ook met intentie, expressie en het creëren van een narratief. Bovendien worden de foto’s kritisch bekeken – je zult merken dat je anders gaat kijken en dat je foto’s een andere kwaliteit krijgen.

Het is belangrijk om bij alle lessen aanwezig te zijn. De cursus wordt online gegeven zodat de deelnemers de Share Screenfunctie kunnen gebruiken om hun foto's aan de groep te tonen.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.